Hosted Exchange Uitleg

Wat zijn de reseller opties?

Als reseller krijg je een control panel tot je beschikking waar nieuwe e-mail boxen aangemaakt kunnen worden en waar je alle instellingen met betrekking tot de e-mail boxen kunt instellen. Maak een subdomein aan voor jouw eigen bedrijf, bijvoorbeeld: he.jouwbedrijf.nl en link deze naar de beheer omgeving van het Hosted Exchange platform. Zo kunnen je klanten gewoon via jouw eigen link en/of site inloggen op het klanten beheer gedeelte van het control panel.

Uitleg : hoe zit het Hosted Exchange Platform in elkaar?

Het Hosted Exchange Platform is opgebouwd uit een virtueel gedeelte (Hyper-V) en een fysiek gedeelte. Daarnaast maken wij gebruiken van Exchange DAG (Database Availability Group). DAG is een High Availability fail-over variant van Microsoft Exchange zelf. Ons Hosted Exchange Platform is in zijn geheel datacentrum redundant uitgevoerd en actief over deze 2 datacentra verdeeld. In het derde datacentrum hebben we een email failover MX. Het is daarom mogelijk om een uptime van 99,95% te garanderen. Je data en ons gehele platform is gelokaliseerd in meerdere Nederlandse datacentra.

Hosted-Exchange-Platform

Veiligheid van de Hosted Exchange data

Onze systemen zijn zo opgebouwd dat wij altijd 2 kopieën van de data hebben, namelijk een actieve, een passieve en een incremental back-up van 3 tot 5 dagen. De actieve en passieve kopie staan altijd verspreidt over de 2 actieve datacentra, bij een calamiteit in één van de datacentra, wordt de passieve kopie in het andere datacentrum actief. In het ergste geval beschikken wij ook nog over een echte back-up. Op deze manier kunnen wij de veiligheid van de data altijd waarborgen.

Redundant Netwerk en Private Fiber Ring

Ons intern, extern en storage netwerk zijn uitgevoerd in een ring. De 2 delen van de ring lopen elk door een ander deel van Amsterdam om zo onderbreking te kunnen doorstaan. Onze externe internet verbindingen worden via 2 alternatieve datacentra aangeleverd naar ons primaire en secundaire datacentrum. Hiermee kunnen wij een zeer hoge beschikbaarheid van ons netwerk garanderen en netwerk falen nagenoeg uitsluiten.

VMware_HA_Enterprise_cloud

Door ons netwerk, redundant en high-end uit te voeren, kunnen onze peerings de benodigde connectiviteit en snelheid overal ter wereld garanderen. Onze internet verbindingen ontstaan in het Nikef en Telecity 5 datacentrum en worden middels private fibers verbonden met ons primaire en secondaire datacentrum (zie de groene lijn in de onderstaande afbeelding). De internet verbindingen worden via oostelijk en westelijk Amsterdam naar onze datacentra geleverd. Daarnaast kan het internet verkeer ook lopen via ons private fiber ring (zie de zwarte lijn in de onderstaande afbeelding). De verbinding naar onze fallback datacentrum verloopt middels een SSL VPN verbinding.

Ondersteuning van marketing campagnes

Wij stellen promotie materiaal in de vorm van afbeeldingen, logo's, handleidingen en teksten ter beschikking. Op deze manier hopen wij het voor partners makkelijker te maken om deze sterk en snel groeiende Hosted Exchange dienst aan jouw klanten te kunnen aanbieden. De ter beschikking gestelde teksten en afbeeldingen sluiten aan op het White-Label Hosted Exchange concept wat wordt aangeboden.

Wij maken het je makkelijk

Wij kunnen je helpen om bestaande data te migreren naar het Hosted Exchange Platform, dit maakt het makkelijk voor jouw klanten om vrijwel naadloos over te stappen naar Hosted Exchange.

Hoe zit exchange in elkaar?
 • Opbouw van het Exchange 2013 Platform
  Het Hosted Exchange 2013 platform is geheel opgebouwd op een VMware vSphere High Availability Cloud Hosting omgeving, daarnaast zijn alle Exchange Rollen uitgevoerd in DAG (Database Availability Group). DAG is een High Availability fail-over variant van Microsoft Exchange zelf. Ons Hosted Exchange 2013 platform is geheel dubbel redundant uitgevoerd. Het is daarom mogelijk om een uptime van 99,95% te garanderen.
 • Gezamenlijke opslag
  Wij bieden de mogelijkheid voor resellers om gezamenlijk opslag te gebruiken. Wat dit inhoud is dat voor elke e-mailbox in de reseller account er 10 GB aan opslag ruimte aan het totaal wordt toegevoegd, dit is ongeacht het aantal domeinen dat er in gebruik is. Ter illustratie 40 e-mailboxen geeft recht op een gezamenlijke opslag van 40 x 10 GB = 400 GB. Mocht dit limiet dan worden overschreden blijft de e-mail gewoon binnenkomen (soft limit) en wordt er een aanvulling op de eerstvolgende factuur gezet.
 • Antispam, Antivirus en Firewalling
  Voor antispam en antivirus doeleinden maken wij gebruik van een actieve/passieve opstelling van Sophos UTM (Unified Thread Management).
 • Geen Bandbreedte
  Om de Hosted Exchange dienst nog makkelijker en toegankelijker te maken, is er voor gekozen om geen bandbreedte metingen op de exchange boxen uit te voeren.
 • Back-ups
  Er worden elke 12 uur incremental back-ups gemaakt van de mailbox stores (waar alle mailboxen in worden bewaard), de back-ups worden voor een periode van 5 dagen bewaard. Als een klant een e-mail of ander soort item (soft)verwijderd, dus in de prullenbak gooit en deze leegt dan gaan deze items niet verloren maar worden nog 30 dagen lang bewaard. Deze items zijn onder andere in Outlook terug te vinden.
 • White-Label "Hosted Exchange 2013 op een onherleidbare domeinnaam."
  Hosted Exchange 2013 voor resellers is geheel white-label. Het control panel, de knowledgebase, de outlook web access (OWA) en de autodiscover (om Outlook, Apple Mail, Entourage of mobiel automatisch in te stellen, met de Exchange 2013 settings) is white-label. Je kunt ook je eigen domeinnaam gebruiken voor de outlook web access (OWA), hier zijn kosten aan verbonden, neem voor details contact met ons op.
 • Uitgebreide Hosted Exchange knowledgebase
  Wij hebben een uitgebreide knowledgebase aangemaakt, waar allerlei artikelen te vinden zijn over het configureren van Outlook, Entourage, Apple Mail, Mobile Telefoons, PDA's, DNS, de functies van het control panel, etc. Hier is alles terug te vinden over de werking van Exchange, dit maakt het voor je klanten nog veel makkelijker om de Hosted Exchange dienst zelf te beheren!
 • Facturatie & Rapportages
  Alle gegevens staan overzichtelijk in je klanten-account. De factuur wordt per e-mail verzonden en betalen kan met Ideal of kan automatisch van je rekening worden geïncasseerd.
  Rapportages zijn ook te genereren in je Hosted Exchange beheermenu.
Functionaliteiten van het Controle Paneel
 • Aanmaken van uw klanten
  Het is mogelijk klanten aan te maken in het control panel, zo blijft het overzichtelijk welke domeinen en e-mailboxen jouw klant in gebruik heeft.
 • Het uitgeven van rechten aan klanten
  Het is mogelijk je klant in te laten loggen in het control panel om hun eigen e-mail functionaliteiten te laten beheren. De klant logt dan in en treft de bedrijfsnaam van de reseller en ziet een beperkt control panel in de klanten omgeving. Het is mogelijk je klant rechten te geven om wel of geen e-mail domeinen te kunnen aanmaken, buiten het normaal kunnen beheren van de e-mail functionaliteiten.
 • Het aanmaken van voor-ingestelde "e-mail pakketten" en quota's
  Je kunt zo geheten "e-mail pakketten" aanmaken en deze toekennen aan een klant, hierin is bijvoorbeeld in te stellen hoeveel e-mailboxen, e-maildomeinen, distributielijsten, Public Folders, Mobiele Telefoons, etc hij mag gebruiken. Daarnaast zijn er ook quota's voor e-mail domeinen in te stellen, dus hoeveel opslag een klant met al zijn e-mailboxen binnen hun e-maildomein mag gebruiken, uiteraard is de optie te kiezen voor unlimited opslag ruimte ook mogelijk.
 • Beheren van alle Hosted Exchange functionaliteiten
  Je hebt uiteraard volledige controle over alle functionaliteiten en kunt er dus voor kiezen aan welke klanten je wel en geen login gegevens voor het control panel verstrekt.
Exchange 2013 Functionaliteiten
 • E-maildomeinen
  Je kunt natuurlijk zelf e-maildomeinen toevoegen en beheren, maar je kan ook extra e-maildomeinen (alias domeinen) per klant toevoegen. Vaak hebben gebruikers naast bijvoorbeeld een .nl domein ook een .com waar e-mails op ontvangen worden. Door het alias e-maildomein aan de klant toe te voegen komt de optie bij de e-maibox beschikbaar om hier ook alias e-mailadressen voor toe te voegen.
 • E-mailboxen
  Er zijn vele instellingen die per e-mailbox kunnen worden ingesteld, hier kan worden gedacht aan: contact gegevens, displayname (wat de ontvanger als naam ziet), de te gebruiken protocollen (IMAP, OWA, MAPI, Active Sync), e-mailbox formaat, het verzend- en ontvang limiet, waarschuwingsberichten bij het bijna vol zijn van de e-mailbox, het primaire e-mailadres, aliassen, versturen namens een andere gebruiker, wachtwoord aanpassen, lidmaatschap op distributie lijsten, doorsturen van e-mail naar andere gebruikers in hetzelfde domein, rechten over de mailbox aan andere gebruikers geven, etc.
 • Shared mailboxen
  Het is mogelijk binnen organisaties gebruik te maken van shared mailboxen, deze mailboxen kunnen e-mail ontvangen en versturen (alleen door de aangegeven eigen gebruikers) en zijn derhalve alleen beschikbaar via OWA of Outlook van deze gebruikers.
 • Resource mailboxen
  Resource Mailboxen zijn room mailboxen (vergaderkamers) en equipement mailboxen (bijvoorbeeld projectors), die je middels OWA of Outlook kan "boeken" om een vergadering te beleggen. Op deze manier voorkom je dat vergaderruimtes of overige apparatuur op dezelfde tijd word belegd.
 • Distrubutielijsten
  Het aanmaken van distributielijsten is een druk op de knop, hier zijn ook weer een legie aan mogelijkheden voor, namelijk: het toekenen van gebruikers aan de distributie lijst, het niet weergeven in de global address list(GAL), het kunnen accepteren van alleen interne of alleen externe e-mails (van buitenaf), het aanpassen van het primaire e-mail adres, aliassen toevoegen, namens een andere gebruiker e-mails versturen, etc.
 • Public Folders
  Er kan ook gebruikt gemaakt worden van public folders. Wij ondersteunen verschillende soorten public folders (mail ontvangende, agenda's, contacten en taken). De opties bij de public folders beperken zich tot het kunnen uitdelen van rechten voor de verschillende gebruikers, alle andere opties

ZZP

€ 7,95 per maand
Voor jouw bedrijf 1 email account met Hosted Exchange overal beschikbaar in de cloud. (Hosted Exchange per stuk)

MKB

€ 6,95 per maand
Je hebt een groter team en alle medewerkers gebruiken samen Hosted Exchange.(Hosted Exchange kleine aantallen)

IT

€ 4,95 per maand
Het hele team werkt samen met Hosted Exchange en deelt alle mail en informatie.(Hosted Exchange grote aantallen)

RESELLER

€ 3,95 per maand
Je helpt al je klanten met een Hosted Exchange oplossing en verkoopt onder je eigen label. (Hosted Exchange in bulk)
Welke functies omvat Hosted Exchange 2013?

Hieronder vindt je een opsomming van alle Hosted Exhange 2013 functies. Je kan gemakkelijk mailboxen aanmaken, verwijderen of aanpassen, wachtwoorden resetten, distributielijsten, mailcontacten en public folders aanmaken.

 • Alle data opgeslagen in Nederland
 • Gezamenlijke Opslag
 • Meerdere Maildomeinen toe te voegen
 • Delen van Mailboxen, Agenda's en Contacten
 • Anti-spam, Anti-virus en Anti-malware
 • IMAPs / POP3s ondersteuning
 • Push Mail
 • Exchange via Outlook (RPC over HTTPs)
 • Exchange via Outlook voor MAC (EWS)
 • Outlook Web App (OWA)
 • E-mail vanuit je eigen domein(en)
 • ActiveSync (smartphone, tablet)
 • Distributie- en Security groepen
 • Exchange Mail Contacten
 • Room Mailboxen (vergaderruimtes)
 • Equipement Mailboxen
 • Public Folders
 • SSL encryptie
 • Dagelijkse Back-up
 • 30 dagen verwijderde items herstellen

Binnen 24 uur online, bestel nu!